Trappstädning för en trygg boendemiljö

Behöver din bostadsrättsförening hjälp med trappstädning?
Vasaglansen gör dina trappor skinande rena

Klicka här för offert

Professionell trappstädning för företag och bostadsrättsföreningar

Ett rent trapphus ger ett seriöst och välkomnande intryck och en mer hemtrevlig känsla som gör att folk vill bo där. Trappstädning är en investering i fastighetens utseende, säkerhet och långsiktiga värde. Hos oss kan du boka trappstädning i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Norrtälje. Tjänsten är gjord för att möta behoven hos bostadsrättsföreningar, företag och andra organisationer som värdesätter en prydlig och inbjudande entré och trappuppgång.

Vi ser till att du alltid känner att din arbetsplats är fräsch och trivsam utan att det märks att vi varit där – den enda städhjälpen du märker av är resultatet av en omhändertagen arbetsplats.

Be om en gratis offert för trappstädningen

Vårt mål är att ge dig en klar bild av hur vi kan hjälpa till att förbättra och underhålla ditt trapphus, allt medan vi håller oss inom din budget. Kontakta oss idag för trappstädning i Stockholm och för att ta det första steget mot ett renare och mer inbjudande trapphus.

Detta ingår i vår trappstädning

Trappstädning steg för steg

Trappstädning är en noggrann process som normalt inleds högst upp i byggnaden för att sedan fortsätta nedåt, vilket gör att damm och smuts inte sprids uppåt igen.

1

Under städningen får trappsteg och golv en grundlig omgång med sopborste följt av en fuktig moppning för att fånga upp och avlägsna allt från damm till envisa fläckar. 

2

Väggar och ledstänger får också en varsam behandling med en lätt fuktad trasa för att avlägsna fingeravtryck och fläckar, medan detaljer som element och fönsterbrädor heller inte glöms bort i processen.

3

Om det finns fastmonterade mattor i trapphuset ser vi till att dessa dammsugs ordentligt.

4

Skulle det finnas en hiss i byggnaden tar vi hand om den med samma omsorg. Här ingår avtorkning av väggar, moppning av golv samt putsning av speglar och andra glasytor.

Trappstädning i Stockholm med många års erfarenhet

Trapphus finns det gott om i städer som Stockholm, Uppsala och Göteborg. Alltifrån äldre trapphus med många slitningar till nyrenoverade trappuppgångar i city, och inte minst de många nyproduktioner som finns lite utanför stadskärnan. När det kommer till trappstädning i Stockholm och andra storstäder är erfarenhet en ovärderlig tillgång. Med flera års erfarenhet i branschen har Vasaglansen utvecklat en djupgående förståelse för de unika utmaningar och krav som trappstädning medför. Vår långa historia av att leverera högkvalitativa städtjänster har gett oss insikter i de mest effektiva teknikerna och metoderna för att hålla trapphus i toppskick. Vi har en stor förmåga att anpassa våra tjänster till varje kunds specifika behov, oavsett om det gäller ett historiskt trapphus med utsmyckade detaljer eller ett modernt, funktionellt trapphus i en nybyggd fastighet.

Vilka typer av trapphus städar vi?

Ingen trappa är för stor eller för liten för oss. Vi har erfarenhet av att städa allt från historiska trappor med utsmyckade detaljer till moderna, minimalistiska trapphus i nya bostadsrättsföreningar och kommersiella fastigheter. Vårt team är utbildat att hantera olika material och ytor och vi garanterar att varje trappsteg och ledstång inte bara är rena utan också underhållna på bästa sätt. De flesta av våra kunder är hyresvärdar och bostadsrättsföreningar som är noga med att ge ett bra första intryck av fastigheten. 

Kompletterande tjänster för ett helhetsgrepp om din fastighet

Utöver trappstädning i Stockholm erbjuder Vasaglansen ett brett utbud av städtjänster som kan bokas tillsammans för att ge din fastighet ett omfattande underhåll. Från fönsterputsning till golvvård och storstädning - vi har lösningarna för att hålla din fastighet i toppskick. Och skulle de boende vilja ha städning i hemmet finns det ett flertal tjänster att ta fasta på, såsom hemstädning och flyttstädning.

Tips inför din trappstädning

För att maximera effekten av trappstädningen rekommenderar vi att ni:

  • Avlägsnar lösa föremål och hinder från trappstegen före städningen.
  • Informerar boende eller anställda om planerad städning för att minimera fottrafik.
  • Ger oss specifika instruktioner om det finns känsliga ytor eller områden som kräver särskild uppmärksamhet.

Så ofta bör du boka trappstäd i Stockholm

När det gäller rengöring av trapphus finns det ingen one-fits-all lösning. Faktorer som fastighetens storlek och den dagliga genomströmningen av människor spelar en stor roll i hur ofta städning behövs. För en fastighet av genomsnittlig storlek rekommenderar vi generellt att trapphuset städas en gång per vecka eller möjligtvis varannan vecka. Det hjälper till att upprätthålla en grundläggande nivå av renlighet och ordning.

Säsongen påverkar behovet

Trapphusets skick påverkas av de olika årstiderna där varje säsong för med sig unika utmaningar när det gäller rengöring. Oavsett om det handlar om att hantera snö och slask under vintern, leriga fotspår under vårens tö, grus som sprids under torra sommardagar, eller fallna löv under hösten, anpassar vi vår städmetodik därefter. Oavsett försöker vi hålla städtiden konsekvent oberoende av säsong, och vi föredrar att utföra vårt arbete under dagtid för att minimera störningar för de boende.

Tips! En effektiv entrématta spelar en avgörande roll i att begränsa mängden smuts och fukt som förs in i trapphuset.

Våra andra städtjänster till föreningar och företag

Städar vi din verksamhets trapphus och behöver du även städning av kontoret? Ett rent och välordnat kontor är avgörande för en produktiv arbetsmiljö. Om trappuppgången till din arbetsplats hålls ren och fin bör ju även ditt kontor hålla samma kvalitet. Det skapar inte bara en trevlig atmosfär för dina anställda utan ger även ett professionellt intryck till besökare och potentiella kunder. Vasaglansen erbjuder anpassad kontorsstäd i Stockholm som ser till att ditt arbetsutrymme alltid är fläckfritt och inbjudande. Våra städare använder de senaste metoderna och miljövänliga produkter för att säkerställa en grundlig och effektiv rengöring. Oavsett om det gäller daglig, veckovis eller månatlig städning, kan vi anpassa en lösning som passar just ditt kontors behov.

Behöver din BRF hjälp med trappstädning? Kontakta oss!

Då ska du kontakta oss!

Är du redo att ge ditt trapphus den omsorg och renhet det förtjänar? Kontakta Vasaglansen idag för att diskutera hur vi kan göra dina trappor till en välkomnande del av din fastighet. Varmt välkommen till Vasaglansen - där varje steg räknas!

Klicka här för offert

Vanliga frågor och svar

Vad ingår i trappstädning?

Trappstädning hos Vasaglansen är en omfattande tjänst som syftar till att skapa en ren och välkomnande atmosfär i ditt trapphus. Vår process börjar med noggrann dammsugning av varje trappsteg för att avlägsna damm, smuts och annat skräp. Därefter följer moppning av alla hårda ytor för att ta bort fläckar och uppnå en skinande ren finish. Vi lägger stor vikt vid detaljer vilket innebär att ledstänger, belysningsarmaturer och entrédörrar rengörs för att inte bara förbättra estetiken utan också för att upprätthålla hygieniska förhållanden. Slutligen ser vi till att allt synligt skräp och alla fläckar tas bort, vilket lämnar ditt trapphus i ett fläckfritt skick. Vår trappstädning i Stockholm är utformad för att ge en grundlig och tillfredsställande rengöring som bidrar till en positiv upplevelse för alla som använder trapphuset.

Vilka trapphus kan städas med trappstädning?

På Vasaglansen har vi den erfarenhet och flexibilitet som krävs för att städa en mängd olika trapphus. Vår expertis sträcker sig över ett brett spektrum, från de mest historiskt betydelsefulla byggnaderna med små detaljer och utsmyckningar, till de mest moderna och funktionella trapphusen som finns i nybyggda bostadsrättsföreningar och kommersiella byggnader. Vårt team är utrustat med rätt verktyg och kunskap för att hantera olika material och ytor, vilket säkerställer att varje trapphus inte bara blir rent utan också vårdas på bästa sätt. Oavsett arkitektonisk stil eller byggnadens ålder är vårt mål att leverera en tjänst som uppfyller och överträffar dina förväntningar.

Hur lång tid tar en trappstädning?

Hur länge en trappstädning håller på kan variera stort beroende på flera faktorer, såsom trapphusets storlek, hur mycket det har använts och det allmänna skicket. Vi på Vasaglansen inleder alltid med en grundlig bedömning av trapphuset för att få en bedömning av vilken omfattning på städningen som krävs. Den här utvärderingen gör det möjligt för oss att ge en mer exakt uppskattning av den tid som krävs för att genomföra en fullständig och effektiv städning. Vi strävar efter att arbeta både noggrant och effektivt, för att minimera eventuella störningar i din dagliga verksamhet samtidigt som vi upprätthåller högsta möjliga städkvalitet.

Hur ofta ska man boka trappstädning?

Den ideala frekvensen för trappstädning beror på en rad olika faktorer, inklusive hur intensivt trapphuset används och vem som går i det. På Vasaglansen rekommenderar vi vanligtvis att trapphus städas veckovis eller varannan vecka för att upprätthålla en hög standard av renlighet och säkerhet. Denna rekommendation kan dock skräddarsys för att bättre passa de unika behoven och förhållandena i din fastighet beroende på säsong och liknande. 

Städar ni även hiss i trappstädning?

Absolut, hissen är en viktig del av städningen. Då hissen är en central punkt i byggnaden som används flitigt av både boende och besökare inkluderar vi rengöring av hissen i vår trappstädning. Vi torkar av hissens väggar, rengör golvet genom att först sopa och sedan moppa det, samt putsar speglar och eventuella glasytor för att säkerställa att hissen är lika välkomnande och ren som resten av trapphuset.